Lehkost dechu

Mid adult woman in coastal setting, carrying backpack, breathing in fresh airDech je velmi mocný nástroj. Provází nás od narození. Od prvního samostatného nadechnutí, kdy byla odstřihnuta pupečníková šňůra a oddělena placenta, kterou jsme byli spojeni s matkou. Dle nauky Tibetu má každý z nás přesně určeno počet nádechů a výdechů, než naposledy vydechneme. Dech nás doprovází věrně celý život. Je naší součástí. Bez něj by nebylo života. Opomíjená skutečnost, kterou si ani neuvědomujeme a bereme ji jako samozřejmost.

Dech probouzí do spirituálního života a stáváme se sebe-vědomou bytostí.
Vědomé nadechování a vydechování je velmi funkční a pročišťující metoda. Zkus se vědomě 3x nadechnout a vydechnout. Pozoruj účinek. Sleduj, jak se ti zastaví mysl, pocity a emoce. Celkově se uklidníš. Vyladíš na své nitro.

Řízené dýchání zajistí psychickou vyrovnanost a klid v duši. Koncentraci a zaměření myšlenky. Pravidelné provádění vědomých nádechů a výdechů přes den přinese celkové okysličení těla a potřebnou energii. Navíc dodá sílu ke zvládnutí momentálního problému. Dech má moc tě galantně provést stresovou a náročnou situací.

Stačí si jen vzpomenout a za „vědomý pokus“ to stojí. Může tě překvapit prožitek radosti i nadšení. Jednoduchost a lehkost metody.

Dechové cvičení lze procvičovat kdekoliv i kdykoliv, aniž by si někdo všiml, co vlastně děláš.
Pokud chceš prožít metodu intenzivněji, spočiň vědomím ve svém středu hrudi a odtud začni vědomě dýchat. Můžeš se tak vnitřně dotknout svého zdroje a bytí.
Zkus začít už Teď a Tady. Stáváš se tím sebe-vědomou bytostí.

Poděkuj sobě a svému dechu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>